Care e cel mai scurt drum din Bucuresti pana in Insula Lefkada?

Insula Lefkada, de la Marea Ionica, este separata de continent printr-un mic pod. Plajele de pe coasta de vest sunt unele dintre cele mai frumoase din Grecia, iar interiorul este unul montan, cu sat etraditionale, aparent neatinse de turism.

In ciuda faptului ca este o insula mica, Lefkada vine cu peisaje ce includ munti verzi, plaje superbe si sate traditionale.

Traseu auto Bucuresti – Lefkada, prin Sofia

Traseul auto ales de majoritatea turistilor este: Bucuresti – Lefkada este: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sandanski – Petrich – Kulata – Promachonas – Thessaloniki – autostrada catre Atena vreo 35 km – Veria – Kozani – Ioannina – Arta – Preveza – Lefkada.

Distanta Bucuresti Lefkada : 1091km

Distanta se parcurge in aproximativ 14 ore. Bulgaria este destulde aglomerata ziua, asa ca ar fi bine sa traversezi noaptea Bulgaria.

La Sofia, folositi centura pentru a evita sa intrati in aglomeratia orasului. Bulgaria o vei traversa in aproximativ 8 ore pe traseul Ruse – Sofia – Kulata.

Traversare Bulgaria: Ruse – Sofia – Kulata – aproximativ 7-8 ore

Din Kulata (frontiera dintre Bulgaria si Grecia) urmareste indicatoarele catre Salonic (Thessaloniki) de unde urmaresti indicatoarele catre E75 Atena, iar dupa ce parcurgi 45 km sunt indicatoare catre Veria si Kozani, doua orase de langa autostrada Egnatia Odos (E90).

Traversare Grecia: Kulata – Thessaloniki – Atena (E75) – Egnatia Oros (E90) – Ioannina – Preveza.

Ce costuri sunt pentru drumul pana in Insula Lefkada? Cat costa taxa de pod? Cat costa vinieta in Bulgaria? Care sunt costurile de drum in Grecia?

Ca si costuri, pe langa carburant, un sofer care merge in insula Lefkada plateste taxa de pod in Giurgiu 13 lei, dar si 8 euro pentru o vinieta bulgareasca valabila o saptamana, iar daca sta mai mult, trebuie sa cumpere o vinieta pentru o luna care costa 15 euro. Imediat ce ajungeti pe partea bulgara a dunarii, la Ruse, sunt indicatoare mari (ca intotdeauna cand vine vorba de taxe) pe tonete de unde puteti cumpara vinieta. In Grecia nu exista taxa pentru vinieta.

Taxele de autostrada in Grecia sunt de 2,5 euro (1,2 + 2,4).

Taxe tunel subacvativ Preveza 3 euro (total 6 euro).

Total cheltuilei drum cu automobil propriu spre Lefkada este de 200 de euro.