Ce poti face in insula Corfu in afara de plaja?

Insula Corfu este a doua insula ionica dupa marime si a vazut in ultimii 1000 de ani venind si plecand bizantini, venetieni, francezi si britanici, iar toate aceste culturi si-au lasat amprenta asupra insulei. Daca nu stii cu ce sa incepi, viziteaza orasul vechi Corfu, pazit de doua puternice fortarete venetiene care au rezistat Imperiului Otoman. Coasta este incaracat de statiuni care de care mai atragatoare. Daca iti place sa te plimbi, poti sa iei maisina si sa pleci in cautarea plajelor de nisip, a golfurilor ascunse si a castelelor sau manastirilor.

Orasul vechi Corfu

Orasul vechi Corfu reuneste strazi si alei intre case venetiene si case neoclasice vopsite in galben si portocaliu. Da-ti timp sa analizezi fiecare coltisor si mergi la muzeul arheologic si casa Parlante, un conac ciudat din secolul al XIX-lea cu interioare de epoca. Atat cetatii noi de vest, cat si cetatatii vechi de est merita sa le acorzi atentie. Cea din urma dateaza din secolul al saselea si este separata de oras printr-un canal traversat de un pod. Aici poti vedea Biserica sf Gheorghe si cazarma britanica din secolul al XIX-lea care adaposteste biblioteca orasului Corfu. De pe zidurile inalte poti admira coasta insulei Corfu sau poti vedea Grecia continentala.

Espalanada si Liston

Intre orasul vechi si cetatea veche se afla o esplanada, o piata lunga, ramasita a fortificatiilor venetiene din secolul al XVII-lea. In timpul ocupatiei franceze din Corfu, la inceputul secolului al XIX-lea, pe esplanada au fost plantati copaci. Tot din acea perioada dateaza si monumentul Maitland, un peristil neoclasic, cu 20 de coloane ce il comemoreaza pe inaltul comisar Thomas Maitland. Liston, aflata in partea vestica a esplanadei, este o arcada tot din perioada franceza, proiectata in stilui Rue de Rivoli din Paris.

Biserica sf. Spiridon

Biserica principala din Corfu dateaza din 1580, iar clopotnita renascentista este cea mai intalta din insulele ionice. Gazduieste moastele sf.Spiridon aduse in Corfu in secolul al XV-lea de la Constantinopol. Iconostasul de marmura atrage atentia cu liniile sale clasice, cu coloane crintene care marginesc icoanele. Plafonul este, de asemena, uimitor, aurit in jurul icoanelor. Moastele sf. Spiridon sunt pastrate intr-un sarcofag placat cu argint.

Palatul printesei Sissi Achilleion

In 1888, Elisabeta de Bavaria, imparateasa austriei, a cerut o resedinta de vara la 10km in sud de orasul Corfu. Acest palat neoclasic a fost proiectat de arhitectul italiana Raffaele Caritto avand ca tema centraal pe eroul Ahile. Ilustrul sculptor german Ernst Heter a realizat staui inspirate din mitologia greaca. Poti vizita gradinile cu palmieri si chiparosi cu balustrade, fantani si statui. La interior este un muzeu de amintiri legate de Elisabeta de Bavaria, Frantz Joseph al II-lea, precum si Kaiser Wilhem al II-lea.

Manastirea Paleokatritsa

Pe coasta de nord-vest a insulei se afla Manastirea Paleokatritsa care dateaza din secolul al XIII-lea si se afla pe locul unui castel medieval care a disparut de mult timp. In manastire sunt opt calugari care ofera tururi ale caldirilor si gradinilor. Daca vrei sa inti in capela trebuie sa ai umerii si picioarele acoperite. Manastirea este un mic muzeu cu vesminte, icoane si, in mod ciudat, scheletul unei balene. Calugarii cultiva, de asemenea, masline, preseaza ulei pe care le vand la magazinul din manastire.

Manastirea Vlacherna

Una dintre imaginile reprezentative cu Insula Corfu este cea cu Manastirea Vlacherna care se afla la capatul unui dig de langa capatul sudic al peninsulei Kanoni. Manastirea Vlacherna dateaza din 1685. Poti combina vizita manastirii cu o excursie cu vaporasul pana la insula Soarecelui din apropiere. Manastirea Vlacherna si insula Soarecelui alcatuiesc o priveliste perfecta pe care o poti admira de la una din cafenelele din varf de deal, la capatul peninsulei Kanoni.

Satul vechi Perithia

O adevarata frumusete naturala aflata in nord vestul insulei Corfu, satul vechi Perithia este un sat abandonat in mare parte la poalele muntelui Pantokrator. Satul Perithia se afla la o altitudine de 650m si dateaza din anul 1300. Cele mai multe dintre cele 130 de case traditionale sunt in stari diferite de degradare, dar unele dintre ele au fost renovate si transformate in spatii de cazare. Poti sa te plimbi printre casele vechi de piatra si cele opt biserici ale sale.