Cel mai scurt drum Bucuresti – Skiathos

Cel mai simplu este sa ajungi in Skiathos cu avion charter. Agentiile de turism ofera bilete de avion la charter Bucuresti – Skiathos sau pachete complete cu cazare, transport cu avionul si transfer de la aeroport la hotel. Zborul de la Bucuresti la Skiathos nu dureaza mai mult de o ora. Atena, capitala Greciei, se afla la numai o ora si jumatate de insula Skiathos, deci dedica o zi din vacanta ta vizitarii Atenei.

O alta varianta de a ajunge cu avionul in Skiathos este de a urmari ofertele low cost catre Atena si de acolo sa rezervati un zbor Aegean Aerlines pana in insula Skiathos.

Daca vrei sa mergi in Skiathos cu masina personala, iata care este cel mai scurt drum din Bucuresti pana in insula Skiathos:

Cel mai scurt drum Bucuresti – Skiathos

Distanta de la Bucuresti la Insula Skiathos este de aproximativ 1200km si poate fi parcursa in aproximativ 16 ore.

Traseul cel mai scurt Bucuresti – Skiathos este: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sofia – Blagoevgrad – Kulata – Promahonas – Serres – Salonic – Katerini – Larissa – Volos.

La Sofia, va recomand sa o luati pe centura pentru a evita aglomeratia din oras. Intre Sofia si Blagoevgrad vei merge pe autostrada, catre punctul de frontiera Kulata.

Deoarece drumul este lung si obositor, iti recomand sa te opresti o noapte la Salonic sau in Volos. Tariful pentru o camera pe noapte in Salonic sau Volos este de aproximativ 50 de euro.

Ce costuri sunt pentru drumul pana in Insula Skiathos? Cat costa taxa de pod? Cat costa vinieta in Bulgaria? Care sunt costurile de drum in Grecia?

Ca si costuri, pe langa carburant, un sofer care merge in insula Lefkada plateste taxa de pod in Giurgiu 13 lei, dar si 8 euro pentru o vinieta bulgareasca valabila o saptamana, iar daca sta mai mult, trebuie sa cumpere o vinieta pentru o luna care costa 15 euro. Imediat ce ajungeti pe partea bulgara a dunarii, la Ruse, sunt indicatoare mari (ca intotdeauna cand vine vorba de taxe) pe tonete de unde puteti cumpara vinieta. In Grecia nu exista taxa pentru vinieta.

Vigneta Bulgaria online

Începând cu data de 01 ianuarie 2019, Bulgaria introdus vigneta electronica pentru circulatia pe drumurile publice, obligatorie atunci cand traversati Bulgaria, spre Grecia sau Turcia. Prețurile vignetelor electronice au ramas neschimbate fata de anii anteriori pentru toate categoriile de autovehicule.

In afara de benzinarii, vigneta pentru Bulgaria poate fi achiziționata ONLINE, foarte simplu și elegant, iar pentru turismele de max. 3,5 to există și o variantă de weekend (un pic mai ieftină), vigneta de week-end.

Tarifele pentru vinieta Bulgaria cumparata online sunt sunt: 15 leva/autoturism pentru o saptamana, 30 leva/autoturism pentru 30 zile si 10 leva/autoturism pentru un week-end.

Vinieta Bulgaria de week-end este valabila de vineri 12:00 pana duminica 23:59.

Vigneta Bulgaria electronica pentru circulatia pe drumurile publice din Bulgaria poate fi achizitionata:

De pe site-ul: www.bultoll.bg
Prin aplicatia mobila special destinata.
De la aparate de autotaxare din benzinarii si alte spatii comerciale.

Taxe autostrada Grecia – 6€/sens

Taxe transfer feribot Volos – Skiathos – 47€/sens pentru autoturism, 19€/persoana, 9,50€/copil 5-10 ani (gratis copil ≤ 5 ani)

TOTAL cheltuieli calatorie Bucuresti – Skiathos (dus-intors) – aproximativ 400€