Cel mai scurt drum pana in Halkidiki

Halkidiki se afla in sudul regiunii Macedonia, la aproximativ 60km de Salonic. Cele mai importante orase din Halkidiki sunt Nea Moudania, Nea Kallikrateia, Polygyros, iar asezarile cele mai populate sunt Moudania, Kallikrateia, Polygyrossi Kassandra. Halkidiki este una dintre destinatiile preferate de romani pentru frumusetea plajelor. Statiunile de pe bratul Kassandra ii intampina cu pensiuni si hoteluri cu conditii excelente pentru familie, iar statiunile de pe bratul Sithonia sunt mult mai linistie,cu atmosfera pitoreasca pentru cei care vor sa se bucure de o vacanta linistita impreuna cu familia.

Distanta Bucuresti – Halkidiki este de aproximativ 750km.

Traseu auto Bucuresti – Halkidiki, prin Sofia

Traseul auto ales de majoritatea turistilor Bucuresti – Halikidiki este: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Byala – Pleven – Sofia (centura) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Promachonas – Salonic – Halkidiki.

Distanta se parcurge in aproximativ 11 ore. Bulgaria este aglomerata pe timpul zilei, asa ca cel mai bine ar fi sa traversezi noaptea Bulgaria.

La Sofia, foloseste centura pentru a evita aglomeratia orasului. Bulgaria o vei traversa in aproximativ 8 ore pe traseul Ruse – Sofia – Kulata.

Traversare Bulgaria: Ruse – Sofia – Kulata – aproximativ 7-8 ore.

Dupa ce treci de vama Kulata treci rapid pe o autostrada care te duce pana aproape de intrarea pe bratul Sithonia, langa Nea Moudania.

Ce costuri sunt pentru drumul pana in Halkidiki Cat costa taxa de pod la Giurgiu? Cat costa vinieta in Bulgaria? Care sunt costurile de drum in Grecia?

Ca si costuri, pe langa carburant, un sofer care merge in iHalkidiki plateste taxa de pod in Giurgiu 13 lei, dar si 8 euro pentru o vinieta bulgareasca valabila o saptamana, iar daca sta mai mult, trebuie sa cumpere o vinieta pentru o luna care costa 15 euro. Imediat ce ajungeti pe partea bulgara a dunarii, la Ruse, sunt indicatoare mari (ca intotdeauna cand vine vorba de taxe) pe tonete de unde puteti cumpara vinieta. In Grecia nu exista taxa pentru vinieta.

Vigneta Bulgaria online
Începând cu data de 01 ianuarie 2019, Bulgaria introdus vigneta electronica pentru circulatia pe drumurile publice, obligatorie atunci cand traversati Bulgaria, spre Grecia sau Turcia. Prețurile vignetelor electronice au ramas neschimbate fata de anii anteriori pentru toate categoriile de autovehicule.

In afara de benzinarii, vigneta pentru Bulgaria poate fi achiziționata ONLINE, foarte simplu și elegant, iar pentru turismele de max. 3,5 to există și o variantă de weekend (un pic mai ieftină), vigneta de week-end.

Tarifele pentru vinieta Bulgaria cumparata online sunt sunt: 15 leva/autoturism pentru o saptamana, 30 leva/autoturism pentru 30 zile si 10 leva/autoturism pentru un week-end.

Vinieta Bulgaria de week-end este valabila de vineri 12:00 pana duminica 23:59.

Vigneta Bulgaria electronica pentru circulatia pe drumurile publice din Bulgaria poate fi achizitionata:

De pe site-ul: www.bultoll.bg
Prin aplicatia mobila special destinata.
De la aparate de autotaxare din benzinarii si alte spatii comerciale.

Taxele de autostrada in Grecia sunt de 2,4 euro (dupa intrarea in vama Kulata).

Total cheltuilei drum cu automobil propriu spre Halkidiki este de aproximativ 150 de euro.