Cele mai frumoase plaje din Insula Evia

Insula Evia este a doua cea mai mare insula din Grecia dupa Insula Creta. Aceasta este separata de Grecia continentala printr-un golf si este una dintre cele mai apropiate de Atena si inca una dintre cele mai putin cunoscute. Asta pentru ca este o insulamare si sunt multe de aflat despre ea.

Plaja Dafni

Plaja Dafni este o insula frumoasa cu nisip si pietris, cu apa limpede de la multele rauri care se varsa in ea, muntele Kantili fiind chiar langa plaja. Plaja Daphni are un bar si un restaurant si poti merge in continuare apoi stanga pentru a ajunge la cea de-a doua plaja Daphneunde este o taverna. Cea de-a doua plaja este chiar mai deosebita si autentica, un golf mai mic inconjurat de verdeata.

Plaja Vythouri

Plaja Vythoury este magnifica cu apa turcoaz de cristal unde muntele Dirfi se intalneste cu Mareea Egee. Este foarte mica si rar aglomerata. Nu exista cafenele sau restaurante in apropiere. Vythouri este o plaja mica in partea de nord a muntelui Dyrfi. Este o plaja cu nisip si pietris, cu ape turcoaz. Din cauza stancilor inalte ce o inconjoara, este insorita doar cateva ore pe zi. Cel mai apropiat magazin se afla la 5km, deci ar fi indicat sa va luati apa si mancare atunci cand mergeti a aceasta plaja,

Plaja Chiliadou

Plaja Chiliadou este probabil cea mai cunoscuta de pe Insula Evia, in special pentru campare gratis, chiar daca e interzis. Numele vine de la o mica biserica aflata in apropiere. Este plaja cu nisip si pietre, iar poti gasi baruri si taverne in apropiere. Chiliadou este o plaja lunga in estul insulei Evia. Partea de nord a plajei, marginia de o stanca mare este o plaja pentru nudisti. Este o plaja frumoasa, fiind principala plaja de nudisti din Grecia continentala in ultimii 40 de ani.

Plaja Lymnionas

Plaja Lymnionas din partea centrala a insulei Evia este o frumoasa plaja cu pietris si nisip inchis la culoare care in timpul zilei este atat de fierbnte incat nimeni nu poate sa mearga descult. Din acest motiv, nu uita sa-ti iei incaltaminte potrivita pentru plaja. Apa este foarte adanca, nu este o plaja cu intrare lina. In apropiere vei gasi baruri si taverne.

Plaja Sarakiniko

Plaja Sarakiniko este o plaja frumoasa in centrul Eviei foarte aproap de plaja Wallachia. Este o plaja cu pietris si nisip negru. Pietrisul si stancile inchise la culoare o fac unica si diferira de majoritatea plajelor din Insula Evia. Apa este adanca, asa cum se intampla cu majoritatea plajelor de la Marea Egee.