Cele mai frumoase plaje din Kassandra Halkidiki

Peninsula Kassandra are plaje frumoase, dar de cele mai multe ori este subestimata in raport cu Sithonia si Thassos. Motivul pentru acesta nu este total nejustificat deoarece urbanizarea si contructia hotelurilor au stricat aspectul natural al tarmului, iar unele dintre cele mai frumoase plaje au devenit mai putin accesibile pentru turisti. De exemplu, zona Sani precum si portiunea dintre Kriopigi si Kalithea.

Kassandra nu e renumita pentru plajele sale, dar pentru cei carora le place sa exploreze, exista plaje frumoase care merita vazute. Sunt mai putine decat in Sithonia, dar suficiente pentru o vacanta intreaga. Iata cateva din plajele pe care merita sa le vezi:

Plaja Sani

Plaja Sani – apartine in mare parte complexului hotelier Sani Resort. Este una dintre cele mai frumoase plaje din Kassandra, cu nisip alb, apa turcoaz, iar langa plaja exista o zona protejata pentru pasarile care si-au gasit casa aici. Singura parte din plaja care este disponibila pentru vizitatorii care nu sunt oaspetii complexului este cea din fata cafenelei Anemos. Aceasta parte este adesea aglomerata, mai ales in week-end-uri cand vin multi locuitori ai orasului Salonic. In sezon, parcarea este 20 de euro si include si intrarea in complex, dar poti parca gratuit la 400-500m de plaja. Statiunea merita vazuta deoarece te poti plimba intr-un parc frumos, vizita biserica si un port de lux si poti inota pe o plaja cu adevarat frumoasa. Pe plaja Sani te poti bucura de apusuri superbe. Plaja Sani este o plaja cu adevarat superba si poate oricand concura cu orice plaja din Sithonia, dar, din pacate, cea mai mare parte a plajei apartine hotelului.

Plaja Siviri

Plaja Siviri este aflata tot pe partea de vest a peninsulei Kassandra. Si aici poti admira apusuri care iti taie rasuflarea. Este o plaja lunga cu nisip fin, ideala pentru familiile cu copii. Promenada este frumos amenajata, asa ca poti petrece o zi frumoasa de vara pe plaja din Siviri.

Plaja Aigeopelagitika

Aigeopelagitika este una dintre cele mai frumoase plaje din Kassandra. Se afla in Possidi si este o plaja lunga de cativa kilometri si foarte lata. Este o plaja cu nisip. Plaja este pe partea stanga, deci marea este intotdeauna calma. Si aici va puteti bucura de apusuri de soare frumoase. Este amenajata, dar de cele mai multe ori aici vin turistii cu echipamentul propriu. Plaja nu este niciodata aglomerata deoarece este foarte mare, asa ca te poti bucura de liniste oricand. Tot aici exista un bar cunoscut, numit Cocus.

Plaja Capul Possidi

Capul Possidi (Faros) este de fapt o fasie de nisip care se intinde in mare pe aproximativ 4km. Este o peninsula cu nisip, in miniatura. Automobilele pot fi parcate langa faimosul Far, la inceputul fasiei de nisip, asa ca trebuie sa continuati drumul pe jos pana la plaja. Plaja nu este amenajata, nu exista nici baruri pe plaja, asa ca trebuie sa va luati mancare, apa si poate o umbrela. La inceput, vei simti ca te afli intr-un desert, iar pe masura ce inaintezi spre varf, te va incanta marea care se afla pe ambele parti. De cele mai multe ori, partea dinspre Possidi este agitata, iar cea spre Aigeopelagitika este foarte linistita. Soarele apune foarte tarziu, deci poti sta mult la plaja. Marea este curata, iar nisipul este fin si alb. Incercati sa nu intrati cu masina in nisip, deoarece veti ramne blocat.

Plaja Chrousso

Plaja Chrousso este, de fapt, o plaja mare cu o multime de baruri. Plaja se mai numeste si Paliouri, pentru ca se afla chiar langa acest loc. Xenia, se refera la aceeasi plaja, precum si Koursaros, Blue fish, Cabana, Lefki Ammos si toate sunt numele barurilor care sunt sau au fost pe aceasta plaja. Este una dintre cele mai frumoase plaj de pe Kassandra. Este cunoscuta pentru nisipul fin. Apa este foarte curata si limpede, iar marea este calma. Plaja este un paradis pentru copii. Cea mai frumoasa parte a plajei, partea cu cel mai fin nisip se afla in partea dreapta, privind spre mare, in fata barului Kousaros, aproape de un port mic unde barcile pleaca in croaziera. Partea aceasta are umbra naturala, dar e destul de aglomerata, mai ales in week-end si cand sosesc barci cu turisti din Sithonia sau din alte zone de pe Kassandra. Barurile mentionate sunt amplasate spre Paliouri. Toate sunt mari si frumos amenajate, cu parcare in spate. Pe plaja mai sunt un camping, un hotel de lux si facilitati pentru sporturi nautice. Este o plaja perfecta pentru familiile cu copii mici.

Golden Beach

Mergand mai departe spre Pefkohori, dupa Paliouri, vom intalni un alt golf mare numit Golden Beach. Este o plaja similara cu Chrousso, cu exceptia faptului ca, in loc de nisip fin, vei gasi si pietris. Aceasta plaja este mai putin aglomerata si mai linistita, situata in stanga, deci nu sunt valuri sau vant. Apa este calma si linistita, iar langa plaja este o padure. Golden Bach are umbra naturala, deci trebuie sa ajungi mai devreme. Intrarea este lina, deci este o plaja perfecta pentru familiile cu copii. Cea mai buna parte a plajei, sau partea cu cea mai buna intrare in apa (fara pietre) este partea dreapta (cand stai cu fata spre mare).

Plaja Polichrono si lacul cu broaste testoase Mavrobara

Polichrono este o plaja lunga de 7km, in unele zone ingusta, cu multe baruri. Plaja este cu pietricele mici, intrare lina si apa calma, fara valuri. Este o plaja perfecta pentru familiile cu copii mici. La plaja sunt foarte multe baruri, sezlongurile sunt asezate pana la intrarea in apa. Poti sta pe sezlong, sub umbrela, singura conditie fiind sa faci consumatie la baruri suc sau cafea (ceea ce inseamna min 3 euro/pers). Tot pentru copii, la doar 3km de Polichrono se afla lacul cu broaste testoase Mavrobara. Poti merge pe jos, sau sa inchiriezi biciclete. Se ajunge si cu masina personala, drumul e bun.