Grota de pe plaja Tripiti – cele mai frumoase plaje din Thassos

Plaja Tripiti se afla in partea de sud-vest a insulei Thassos. Plaja se afla mai exact, dupa Skala Maries, inainte de Limenaria. Plaja este lata cu nisip, dar cu pietre in apa. Numele plajei, Tripiti, inseamna in limba greaca „cea gaurita”. Numele plajei vine de la Grota aflata la marginea plajei. Plaja Tripiti este cunoscuta pentru apa limpede, perfecta pentru snorkeling. Intrarea in apa este destul de abrupta, fiind o plaja preferata de inotatorii experimentati. Nu este o plaja recomandata pentru familiile cu copii mici. Copiii mici pot sta doar aproape de mal, sub o atenta supraveghere. Plaja Tripiti are forma de cada. La plaja, nu sunt multe taverne. Poti merge aproximativ 2km pana in Limenaria, unde vei gasi foarte multe taverne. In apa sunt arici de mare, deci se recomanda incaltaminte speciala.

Cazari in aropierea plajei sunt:

Hotel Blue Dream Palace
Tripiti Bungalows Hotel
Sunset Apartments
Green Bay Hotel
Sunset Apartments

Plaja Tripiti este o plaja incredibila, inconjurata de stanci si pini inalti, unii dintre ei aflandu-se foarte aproape de apa marii. La plaja este o faimoasa grota. Aceasta a aparut ca rezultat al slefuirii rocilor de-a lungul timpului. Grota se afla vis a vis de taverna Taverna Pyrofani. Pentru a ajunge la ea, poti folosi coordonatele pentru Taverna Pyrofani.

O mare parte din plaja este dotata cu umbrele si sezlonguri, dar sunt si locuri libere unde te poti aseza. Plaja este oarecum ascunsa de padurea de pini care o inconjoara si nici nu iti dai seama ca e o plaja acolo, dar vei gasi pe drum un indicator cu numele plajei. In partea stanga a plajei este un bar unde vei plati 5 eur pentru 2 sezlonguri si o umbrela / apa 0.50 eur / cola 2 eur.

Langa plaja Tripiti exista camere sau apartamente de inchiriat. Pe plaja s-a construit si un complex hotelier luxox de 4 stele, cu plaja amenajata, iar barul hotelului serveste si turistii care nu sunt cazati la hotel.