Locuri de vizitat in Sibiu: obiective turistice

Orasul Sibiu este unul dintre cele mai frumoase si mai cunoscute orase din Romania, fiind resedinta judetului cu acelasi nume. Datorita evolutiei economice din ultimii ani, dar si datorita evenimentelor culturale organizate, Sibiul este un oras care atrage turistii din intreaga lume. Alaturi de orasul Luxemburg a fost in anul 2007 capitala culturala a Europei si a gazduit numeroase concerte, festivaluri si alte forme de manifestari artistice.

Orasul Sibiu se afla la 75km de lacul graciar Balea si la 37km de statiunea montana Paltinis. Este locul perfect unde sa petreci cateva zile, indiferent de anotim. Iata cateva locuri de vizitat in Sibiu:

Centrul istoric al Sibiului

Centrul istoric al Sibiului te asteapta cu stradute inguste, cladiri micute si cladiri impozante, cu piete mari, turnuri si ziduri de aparare. Centrul istoric al Sibiului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania.

Piata Mare si Turnul, simbolurile orasului Sibiu

Piata Mare din Sibiu a fost si a ramas cea mai importanta piata din oras, chiar daca a trecut prin multe schimbari de-a lungul timpului. Piata Mare a fost un loc pentru negot, intai cu cereale apoi cu obiectele mestesugarite de breslele din Sibiu. Aici aveau loc intalniri publice, sarbatorile, procesele si se dadeau sentintele.

Piata Mare se transforma intr-o feerie in perioada sarbatorilor de iarna. Turnul este situat intre Piata Mica si Piata Mare inca din 1324, cand a fost prima data mentionat documentar. Datorita unui cutremur foarte puternic, acesta s-a prabusit partial in anul 1585. Acesta a fost reconditionat trei ani mai tarziu. Poti urca in varful turnului, de unde poti admira o buna parte din orasul Sibiu. Accesul in turn se face printr-o scara in forma de spirala. Va trebui sa urci 140 de trepte. Se poate urca in orice zi pana la ora 20:00.

Muzeul Brukenthal – cel mai vechi muzeu din Romania

Palatul Brukenthal ce se poate vizita la Sibiu te intampina cu porti mari de lemn de stejar, candelabre de Murano si o colectie impresionanta de tablouri. Baronul Samuel von Brukenthal a fost guvernator al marelui principat al Transilvaniei intre 1777 si 1787 si a ridicat un palat la Sibiu care ii poarta numele care acum adaposteste peste 800 de tablouri si obiecte de arta, expuse in 13 sali. Tot acolo vei putea admira o biblioteca cu peste 16.000 de carti.

Biserica Evanghelica

Biserica Evanghelica este una dintre cele mai impresionante cladiri gotice. Are un turn cu 7 nivele, in care se poate urca folosind o scara cu 192 de trepte, care duc la alte patru turnuri mai mici – semn ca orasul avea odinioara dreptul de condamnare la moarte. Cladirea are al doilea cel mai vechi ceas din Romania, care dateaza din 1881.

In apropierea orasului Sibiu, alte zone de vizitat sunt Paltinis sau Porumbacu de Sus cu Castelul de Lut Valea Zanelor.