Obiective turistice Grecia continentala

Atena

Remains of Hadrian’s Library and Acropolis in the old town of Athens, Greece.

Atena este capitala si inima Greciei, un punct esential in orice calatorie facuta pe taramul grecesc. Desi est eun oras mare, centrul Atenei este surprinzator de mic. Toate obiectivele turistice pot fi vizitate intr-o scurta plimbare pe jos. Este un oras sigur si primitor, chiar daca poate parea agitat si haotic la prima vedere. Atena este o destinatie minunata in orice perioada a anului, dar cele mai bune perioade de vizitat sunt primavara si toamna. Este rece (dar relativ uscata) in lunile de iarna; vara se goleste de localnici s poate deveni foarte calda. Rezerva cel puitn 3 nopti in Atena si stai cat mai aproape de centru, daca bugetul iti permite.

Delphi

The Ancients considered Delphi Greece as the Center of the World, this World Heritage Site is a great place to visit every where you look is history and these home on the hillside with all their colors and variety of shapes with the road into the residential area under the cloudy sky makes this a very special travel destination

Aflat in Grecia Centrala, cu o priveliste uimitoare spre mare, se crede ca Delphi a fost in antichitate centrul lumii cunoscute. Printi sau sarmanimergeau la Delphi pentru a primi sfaturi de lamisticul Oracol din Delphi, iar fermecatorul sat a atras de atunci visatori, filozofi sau scriitori.

Delphi de astazi consista intr-un amplu sit arheologic si muzeu, alaturi de alte atractii mai mici, desi nu lipsite de importanta. Satul Delphi este alcatuit din doua strazi paralele incarcate de hoteluri, restaurante, cafenele si magazine cu suveniruri. Centrul poate fi parcurs cu usurinta in aproximativ o ora. Delphi merita cel putin doua nopti de cazare peentru o explorare lenta a siteului Oracle si pentru a te bucura de atmosfera mistica inca prezenta in timp ce privesti apusul la cina.

Ioannina

The pictursque waterfront of the island of kyra Frosini Nissaki at the lake Pamvotida, Ioannina, Greece.

Ioannina este capitala regunii de nord-vest a greciei cunoscuta sub numele de Epirus. Gandeste-te la ea ca la o Scotie a Greciei cu munti inalti uimitori si un lac cu propria sa insula locuita. Intinde-te si relaxeaza-te cu un pahar cu ouzo cu gheata langa malul lacului sau fa o plimbare cu barca pana la insula pentru o masa cu peste sau chiar picioare de broasca.

Ioannina a avut un trecut tumultos, de la fondarea sain timpul Imperiului Bizantin din secolul al VI-lea, la otomani si un dictator sangeros. Astazi este un important oras universitar, plin de viata. Are un centru vechi de inspiratie turca si este poarta catre mai putin cunoscutel sate Zagorochoria carepar din povestile fratilor Grimm, cu case de piatra, poduri de piatra peste rauri repezi.

Meteora (Kalambaka)

The Holy Monastery of Varlaam at the complex of Meteora monasteries in Greece

Orasul stralucitor si vesel Kalambaka este punctul de pornire pentru vizitele manastirilor din Meteora. Aceste manastiri au aparut sin necesitatea auotconservarii, folosite de calugari si pusnici impotriva atacurilor otomane. De-a lungul anilor, numarul cladirilor a crescut su sunt acum impresionante prin intinderea si aspectul lor. Calatorii pot vedea de departe stancile care se intind neasteptat din campia inconjuratoare, iar pe masura ce te apropii, efectul devine mai uluitor.

Asezarea Kastraki este de fapt in inima manastirilor de la Meteora, iar de aici poti ajunge cu usurinta la manastiri de la o poteca din partea de nord a Kalambaka. In timp ce majoritatea vizitatorilo vin entru manastiri, exista si turisti atletici care vin pentru a urca pe stanci. Combinatia Kalambaka-Kastraki este o destinatie propriu-zisa cu pensiuni si restaurante rustice cu piatra si lemn si o atmosfera plina de viata. Zona este de asemena un punct de tranzit important pentru cei care merg catre Epirus say Macedonia de Vest. Un drum de 36km spre nord duce la intersectia Via Egnatia unde calatorii pot alege sa se indrepte catre vest – Ioannina sau est – Kozani si Kastoria.