Obiective turistice Insula Skiathos de vizitat dupa plaja

Insula Skiathos face parte din grupul de insule Sporade si uimeste vizitatorii cu padurile mari de pini, plajele de nisip si viata de noapte. Skiathos este locul fantastic pentru inotul in ape de cristal cu plaje cu nisip, inconjurate de multa verdeata. Koukounaries, Banana, Agia Paraskevi sau Troulos sunt doar cateva dinre cele mai impresionante plaje. Cele mai interesante obiective turistice sunt probabil Castelul Medieval din Skiathos, pe care il poti vizita intr-o excursie cu barca si Muzeul Papadiamantis, un scriitor grec originar din aceasta insula.

Mai jos, poti vedea care sunt cele mai importante obiective turistice din Insula Skiathos.

Manastirea Evangelistria

Nu poti sa ignoti importanta acestui loc pentru identitatea nationala greaca. Manastirea Evangelistria a fost fondata de un grup de calugari de la Muntele Athos in 1794 si a devenit rapid un refugiu sigur in ultimii ani de stapanire otomana.

In 1807, luptatorii s-au adunat aici pentru a face un Juramant pentru libertate, folosind un prototip al actualului steag national grec cu o cruce alba pe fundalul cerului albastru.

In biserica principala Katholikon sunt icoane care dateaza din anii 1600 si 1700 si poti vedea si muzeul care cuprinde vesminte, manuscrise si cruci de argint sau lemn.

Poate cle mai interesant lucur de vazut aici este tesatura folosita la realizarea primului steag grecesc.

Castelul Kastro – castelul medieval Skiathos

In secolul al XIV-lea, dupa numeroase atacuri ale piratilor, capitala insulei Skiathos a fost mutata aici. Astazi este foarte greu sa ajungi aici, vei avea nevoie de o masina 4X4 sau sa iei o barca din orasul Skiathos care ajunge chiar la plaja de sub acest varf. De acolo poti urca pana la castel care este restaurat.

Dupa iesirea grecilor de sub dominatie otomana, in 1830, capitala a fost mutata in locatia actuala. Insa, Kastro pastreaza ramasitele impunatoarei porti, precum si case si strazi.

Exista, de asemenea, o moscheie si trei biseici, Agios Nikolaos este deschisa si merita sa o vizitezi. Moscheea nu este deshcisa pentru vizitare.

Orasul vechi Skiathos

Ocorda-ti o ora sau doua pentru a face turul orasului vechi de la Chora pentru ca sunt multe de vazut.

Poti incepe cu cetatea Bourtzi care a fost construita de venetieni pe o insula din partea de est a portului. Zona portului este, de asemenea, frumoasa, cu restaurante si cafenele langa apele cristaline turcoaz.

Este si un labirint de strazi inguste si scari in orasul vechi. Acestea sunt pavate cu pietre de marmura inchise la culoare si gazduieste magazine si foarte multe restaurante. Pe strada Papadiamantis este si un cinematograf in aer liber unde cea mai urmarita proiectie este Mamma Mia! desigur.

Biserica Agios Nikolaos si turnul cu ceas

Seara, vei vedea luminat acest turn deasupra orasului vechi Chora. Sa ajungi la turn, nu e chiar asa usor, dar iti garantez ca in varf vei avea cea mai frumoas apriveliste asupra portului, a caselor albe din orasul vechi

Oamenii se plimba seara prin zona pentru a vedea cum soarele coboara in spatele acestor varfuri.

Atat biserica mica, cat si turnul sunt atractii mai putin interesante, dar vanate de pasionatii de fotografie. Fanii filmului Mamma Mia! vor recunoaste locatia din film.

Casa memoriala Papadiamantis

Pentru a schimba putin peisajul, poti sa te conectezi la partea culturala a insulei, vizitand casa in care a crescut si a murit poetul si romancierul Alexandros Papadiamantis (1851 – 1911).

O casa modesta cu doua nivele, construita in anul 1860 de catre tatal sau care a fost preot.

Vei gasi aici cateva obiecte interesante care au apartinut scriitorului, cum ar fi penita si sticla de cerneala, patul si vei putea pasi in camera in care si-a petrecut ultimii ani din viata. Tot in aceasta incapere vei observa si elementr importante din olaritul traditional de pe insula Skiathos.