Plaja Potos Thassos

Potos este o frumoasa statiune turistica la mare cu inrastructura remarcabila. Este una dintre cele mai cunoscute statiuni din Insula Thassos. Pe vremuri, Potos era uns at percaresc si vei observa ca nici astazi nu si-a pierdut farmecul, in ciuda dezoltarii turismului.

Plaja cu nisip se afla la 42km sud-vest de capitala insulei, Limenas. Plaja Porneste din centrul satului si este inconjurata de pini inalti, stanci si multa verdeata care ofera sufucienta umbra.

Plaja Potos este o plaja lata cu nisip si pietris. Este o plaja buna pentru familiilecu copii, intrarea fiind lina. Apa este limpede.

Plaja Potos are sezlonguri si umbrele si este o plaja foarte aglomerata in timpul sezonului. Sezlongurile se pot inchiria contra costa sau daca faci consumatie la tavernele si barurile de la plaja. Aici, turistii pot sa practice sporturile nautice preferate ca windsurfing-ul, scuba diving, barci,scutere de apa, plimbari cu banana, etc. Plaja Potos se intinde pe o distanta de 2km si este locul ideal pentru plimbari romantice pe plaja. Tot din Potos, poti pleca intr-o croaziera in jurul insulei Thassos, tariful fiind de numai 25 de euro.

Exista mai multe restaurante si cafenele in zona. Dupa ce pleci de la plaja Potos, poti merge la Pefkakia, urmatoarea plaja frumoasa de pe drum.

Taverne in Potos

Taverna Akrogiali – este deschisa tot timpul anului. Aici gasesti peste si fructe de mare proaspete din Marea Egee.

Taverna Irene – probabil este cea mai cunoscuta si mai buna taverna din Insula Thassos. Meniu in limba romana.

Restaurantul Loukoulos – o afacere de familie. Un restaurant cu atmosfera placuta, preturi bune si mancare proaspata si foarte gustoasa.