Plaje din Sithonia Halkidiki pentru familii cu copii mici

Sithonia este alegerea perfecta pentru o vacanta cu copiii. Kassandra este renumita pentru plajele aglomerate si petrecerile sale fara sfarsit, ceea ce nu o face potrivita pentru vacantele cu copii. Statiunile pe pe bratul Sithonia sunt potrivite pentru familiile cu copii mici, fie datorita apei linistite, fara valuri, fie a nisipului fin, fie a intrarii line in mare, fie datorita facilitatilor prezente pe plaja sau datorita unitatilor de cazare perfecte pentru familie.

Statiunea Ormos Panagias

Ormos Panagias este o statiune foarte mica. Aici vei gasi cateva taverne, o plaja mica si un supermarket. Este una dintre destinatiile recomandate, fiind foarte aproape de Nikiti pe o parte si Vourvourou pe cealalta parte. Langa Ormos Panagias sunt cele mai frumoase plaje din Sithonia – Trani Ammouda apartinand statiunii Ornos, fantastica plaja Lagonissi la doar doua minute distanta si Talgo sau Karidi. Pentru plimbarea de seara, iti reconamd Nikiti care are cea mai frumoasa promenada, la doar 10 minute de mers cu masina. Neos Marmaras este la jumatate de ora de mers cu masina. Tot din Ormos, potu pleca in croaziera catre muntele Athos si insula Ammoulani. Daca nu te deranjeaza faptul ca nu sunt distractii de seara in Ormos Panagia si vrei o vacanta activa, Ormos Panagias este locul perfect unde sa te cazezi pentru o vacanta in Sithonia.

Statiunea Nikiti

Nikiti este situat chiar la mijlocul bratului Sithonia si alege sa te plimbi de acolo in partea de vest sau est. Este ideal sa te cazezi aici deoarece poti ajunge usor la toate plajele frumoase din Sithonia. Plaja din statiunea Nikiti este in mare parte nisipoasa, cu parti late si mai inguste. Are o lungime de cativa km, cu baruri moderne in unele zone. Nikiti are, in opinia multor turisti, cea mai frrumoasa zona de promenada, care intr-adevar este noua, lunga si frumos decorata. De-a lungul promenadei sunt baruri, pizzerii, fast food-uri si magazine cu jucarii pentru copii. Apusurile de soare sunt fabuloase in Nikiti, asa ca le poti admira din apa sau de pe promenada. Toate activitatile se concentreaza pe zona de promenada pentru ca este singurul loc pentru divertisment seara. Statiunea veche Nikiti este dupa drumul principal si impreuna formeaza cea mai mare statiune din Sithonia. Nikiti are si o zona linistita, in dreapta portului, o zona potrivita pentru cei care vor liniste in timpul zilei sau a noptii. Aproape de Nikiti sunt plajele celebre Agios Ioannis, Lagomandra, Kalogria, Koviou si Lagonisi. Este un loc bun pentru aprovizionare, avand trei supermarketuri, deci alegerea statiunii Nikiti nu poate fi o greseala.

Statiunea Sarti

Sarti este statiunea cea mai apreciata din Sithonia. Are tot ce ai nevoie intr-o vacanta de vara. O multime de magazine, supermarketuri, restaurante, taverne, magazine fast-food, cofetarii, zona pietonala lunga de 3km, multi turisti, locuri de joaca pentru copii, parcuri de distractie pentru copii si multe magazine cu fructe si legume. Satiunea este intinsa, perfecta pentru plimbare, plaja este lunga si lata, iar in apropiere gasesti o multime de alte plaje frumoase. Este o alegere perfecta pentru vacanta. Singurul dezavantaj aici este ca sunt valuri. Daca vii cu masina, n-ar trebui sa fie o problema, deoarece cu siguranta vei merge la alte plaje, dar daca vrei sa inoti zilnic, vor fi si valuri mari.

Neos Marmaras

Statiunea Neos Marmaras este probabil cea mai apreciata statiune din Sithonia. Desi Nikiti este mai mare, Neos Marmaras este cu siguranta mai animata. Exista doua plaje la marginea orasului, deci daca te cazezi in centru, cu siguranta esti departe de plaja. Acesta este motivul pentru care recomand cazarea astfel incat sa fii aproape atat de oras, cat si de plaja sau langa plaja Paradissos unde vei fi la 10 minute de mers pe jos de centru. Orasul este deluros, deci tine cont de asta cand alegi cazarea. Astfel, poti sta aici zile intregi fara sa vizitezi si alte plaje. Are o multime de restaurante, taverne, supermarketuri, restaurante fast food, divertisment pentru copii, magazine de suvenirurui, pe scurt, tot ce ai nevoie. Nikiti se afla la 10 minute de mers cu masina, tot in apropiere sunt plaja LAgomandra, Kalogria. Agios Ioannis si Koviou. La doar doua minute de mers cu masina se afla hotelul Porto Carras unde poti sa mananci la unul dintre restaurantele sale. Fie ca stai pe plaja orasului sau pe plaja Paradis, aici poti sa inoti pana la caderea noptii si sa te bucuri de apusurile frumoase. Nu sunt niciodata valuri in apa.

Vourvourou

Vourvourou era statiunea de week-end a locuitorilor din Salonic. Acum e un loc linistit pentru toti cei care vin in Sithonia pentru a se odihni. Vourvourou este de obicei alegera perfecta pentru cei cu copii mici care isi petrec toata ziua pe plaja din fata unitatii de cazare. De-a lungul coastei lungi de cativa km exista vile frumoase de inchiriat, cu gradini superbe intinse pana la nisipul de pe plaja. Statiunea nu are promenada si niciun eveniment seara, asa ca daca isi plac plimbarile de seara trebuie sa conduci 20 de minute pana la Sarti sau pana la Nikiti. Daca vrei o vacanta activa, este un loc bun de plecare pentru a exploata ce e in jur. In vecinatate sunt cele mai frumoase plaje din Sithonia. In Vourvourou sunt 2-3 supermarketuri, cateva taverne si pizzerii, gyros… Aici este plaja Karidi, una dintre cele mai frumoase plaje din Sithonia, precum si plaja Fava, iar foarte aproape sunt Lagonisi, Talgo, Oneiru si Rodia. Cu toate astea, Vourvourou nu este potrivita pentru cei care vor o zona pietonala cu mazine, buticuri, aglomeratie, asa ca daca vrei un astfel de loc, alege o alta statiune.