Top 7 cele mai frumoase plaje din Thassos

Marble Beach – Plaja Saliara sau de marmura

Localizare: Partea de nord a insulei, la 5km de Limenas.
Descriere scurta: Plaja este magnifica cu pietricele albe si o culoare splendida a apei. Este o plaja amenajata, foarte apreciata in ultimii ani.

O plaja exceptionala, memorabila! Nisipul alb si marmura se unesc si dau apei o culoare uimitoare, de smarald, care te duce cu gandul la o coasta tropicala. Se mai numeste plaja Marmara.

Plaja este intr-un golf mic, izolat. Era o plaja ascunsa, dar in ultimii ani s-a transformat in plaja organizata si aglomerata cu un bar pe plaja, sezlonguri si umbrele.

Barcile care ancoreaza aici completeaza peisajul magnific.

Pentru a ajunge acolo, trebuie sa mergeti la Makriammos. Dupa ce ajungeti la hotelul cu acelasi nume trebuie sa urmati drumul de piatra din dreapta care va duce pana la parcarea din fata plajei. Drumul este destul de larg, dar necesiat ceva atentie.

Golden Beach

Localizare: la 12km sud-est de Limenas
Descriere scurta: Este o plaja lunga impresionanta cu nisip auriu si ape cristaline. Este inconjurata de o vegetatie densa care ajunge pana la mare.

Chrissi Ammoudia (Golden Beach) Thassos: Aceasta plaja superba se afla la 12 km de Limenas si la sud de Plaja Makriamos. Se intinde pe coasta de-a lungul statiunilor Skala Panagia si Skala Potamia. Chrissi Ammoudia (Golden Beach) este cea mai cunoscuta plaja din Thassos.

Este lunga, cu nisip auriu si ape cristaline, inconjurata de multa vegetatie care ajunge pana la mare. Este o plaja foarte bine amenajata, iar intrarea lina in mare este ideala pentru copii. Muntele Ypsarion se ridica deasupra golfului, oferind o nota frumoasa intregului peisaj.

Paradise Beach

Localizare: La 20km de Limenas
Descriere: Paradise Beach este una dinre cele mai faimoase plaje din Insula Thassos. Este renumita pentru locatia pitoreasca si nisipul fin, alb.

Plaja Paradise Beach este considerata una dintre cele mai bune locuri de inot din Insula Thassos pentru ca seamana cu un paradis tropical. Plaja beeficiaza de nisip alb fin si ape azurii limpezi.

Munti verzi impresionanti inconjoara acest paradis. Atunci cand bate vantul, Paradise Beach este plaja perfecta pentru windsurfing. Se afla la 20km de Limenas. La plaja poti ajunge si pe o alee ingusta din satul din apropiere Kinira.

Alyki

Localizare: La 31km in sud de Limenas
Descriere: Este una dintre cele mai frumoase si autentice plaje din Insula Thassos. Doua mici portiuni de plaja cu nisip alb si fin, apa lina, fara valuri.

Plaja se afla la 31km in sud de Limenas (pe coasta sud-estica), in fata statiunii cunoscute Alyki. Este o plaja mica, autentica, inconjurata de vegetatie. Nisipul alb si apele limpezi atrag muti turisti. Paduri de pini, maslini si cariere vechi de marmura inconjoara plaja, creand un peisajsuperb si unic.

Potos

Localizare: La 42km sud-vest de Limenas
Descriere: Potos se numara printre cele mai aglomerate statiuni de plaja din Thassos. Se intinde de-a lungul unei plaje cu nisip si dispune de numeroase facilitati.

Plaja Potos este una dintre cele mai cunosute. Plaja porneste din centrul statiunii Potos , inconjurata de paduri inalte de pini, stanci si multa verdeata, oferind suficienta umbra.

Plaja este foarte bine organizata, cu umbrele si sezlonguri, motiv pentru care este destul de aglomerata in perioada de vara. Iubitorii de sporturi de apa pot face windsurfing. Potos se intinde pe o distanta de 2km, este locul perfect pentru plimbari romantice pe plaja. Apa este limpede si destul de adanca. Exista multe taverne si cafenele in zona. Cand pleati din Potos, puteti vizita si Pefkaria, urmatoarea plaja frumaosa de pe drum.

Psili Ammos

Localizare: la 40km sud de Limenas
Descriere: Psili Ammos este o plaja lunga cu nisip fin si apa uimitoare. Este intre Potos si Astris, pe parta sudica a insulei Thasoss.

Psili Ammos este o plaja uimitoare aflata la 40km sud de Limenas, langa minunatul sat Astris. Nisipul fin se imbina perfect cu apa cristalina. Este marginita de paduri de pini si vegetatie luxurianta. Frumusetea sa naturala atrage multi turisti care vin sa se bucure de sporturi acvatice.

Plaja Limenaria

Localizare: la 37km sud-vest de Limenas
Descriere: Plaja Limenaria se afla intr-o statiune turistica aglomerata din Thassos. Este marginita de vile, hoteluri, taverne cu peste si fructe de mare si cateva centre pentru sporturi nautice.

Daca ai nevoie de liniste si relaxare, atunci plaja Limenaria este o alegere excelenta. Ofera cadrul perfect pentru o vacanta linistita. Este situata la 37km in sud-vest de Limenas, capitala insulei Thassos.

Turistii regasesc un paradis linistit in golful cu nisip in zilele lungi si calduroase; frumusetea este accentuatat de apusuri si navele de pescuit care navighaza apele calme ale marii.