Vathi Beach – una dintre cele mai frumoase plaje din Insula Thassos

Plaja Vathy este la 5 minute de mers cu masina dupa plaja Porto Vathy. In timp ce plaja Porto Varthi este o plaja amenajata, cu sezlonguri, plaja Vathy este o plaja salbatica, fara sezlonguri, fara muzica sau aglomeratie. Plaja nu va mai ramane mult timp o plaja salbatica, deoarece langa ea se construieste un resort si va deveni plaja privata pentru noul hotel care se construieste.

Plaja Vathi este o plaja cu ape azurii cristaline inconjurata de copaci. Este o plaja linistia. Nu este amenajata, iar accesul la plaja se face destul de greu, pe un drum de piatra de la Makryammos. In topul plajelor din Thassos, plaja Vacthi este cotata a doua dupa plaja de marmura. Poate fi usor de vizitat dupa plaja de marmura pentru ca de acolo trebuie continuat drumul forestier care devine parca si mai ingust, si mai pietros, dar practicabil. In urmatorul golf este plaja Vathi. Masina o poti parca pe drumul forestier si pana la plaja mai mergi aprox. 2 minute pe un drum abrupt. Lipsa amenajarii face ca putini sa se avante pana la aceasta plaja, ceea ce e un avantaj, totusi. Pe multe harti, Plaja Vathi nici macar nu este marcata.

Top 7 cele mai frumoase plaje din Thassos

Efortul considerabil pe care l-ai facut sa ajungi la plaja Vathi va fi rasplatit pe deplin deoarece plaja este chiar mai frumoasa decat plaja de marmura. Este o plaja idilica, cu ape turcoaz, cu stanci in apa, iar barcile care ofera croaziere turistice se opresc la aceasta plaja. Zona de nisip este foarte ingusta.